Sommartävlingar 2022

Nu är det dags att kolla framåt mot alla härliga sommartävlingar. Det skulle vara jätteskoj om våra nya Torsås OK:are ville testa några tävlingar då det är det mesta som händer i OL-väg under sommaren. Man kan springa öppen klass om man vill eller åldersklass om man så önskar. Båda går att anmäla via Eventor. Öppen klass kan man normalt anmäla även på plats. Hör av er innan bara så att vi kan ordna SI-pinne och kompass. Det är riktigt skoj och utvecklande att testa annan, ny terräng!

Först ut av tävlingarna är Tjoget kommande helg 2-3 juli. Där ställer vi otippat upp med ett lag trots många bortfall. Sedan följer:

Tjust 2-Dagars 5-6 juli
En mycket trevlig 2-Dagarstävling som i år arrangeras av Gamleby OK. Tävlingarna går tisdag-onsdag med sen start på tisdagen. Det blir alltid fin terräng och en del kupering. Arenan är i år i Överum. Här kan man boka OL-Camping om man önskar i samband med anmälan. Anmälan via Eventor senast tisdag 28 juni. Man anmäler varje dag separat.

Havs-OL är en av alla härliga sommartävlingar. Här en bild från 2019 då tävlingarna gick på Sternö utanför Karlshamn.
Havs-OL är en av alla härliga sommartävlingar. Här en bild från 2019 då tävlingarna gick på Sternö utanför Karlshamn.

Havs-OL 9-10 juli
Havs-OL går varje år i Karlshamnstrakten och det går alltid i kustbandet. Riktigt roligt! I år går tävlingarna i Hällevik på Listerlandet och arenan är vid Hälleviksbadet och Mjällby AIF:s allsvenska stadion Strandvallen. På lördagen går en förlängd sprint och på söndagen går en långdistanstävling. Tips om boende finns i inbjudan. Även här anmäler man dag för dag. Sista anmälan via Eventor är söndagen 3 juli.

Gotlands 3-Dagars
Är någon på Gotland så kan man springa Gotlands 3-Dagars tis-torsdag 12-14 juli.

Hallands 3-Dagars 15-17 juli
Högklassiga tävlingar som några i klubben brukar besöka. De går fredag-söndag 15-17 juli. Tävlingarna går mellan Halmstad och Falkenberg fredag-söndag. Första start på fredagen är kl 16.00. Man anmäler sig automatiskt till samtliga 3 tävlingar . Öppen klass går bra att anmäla dag för dag.

O-Ringens 5-Dagars i Uppsala 25-30 juli
Orienteringens flaggskepp som alltid haft en stark ställning i Torsås OK. I år är 15 deltagare anmälda, en mycket bra siffra med tanke på förutsättningarna vi haft de senaste åren. Ska bli riktigt skoj!

Ölandslägret 6-7 augusti
En riktig höjdare på norra Öland i Bödatrakten. Här har vi trivts hos Anders och Lena i många år. I år det dags för 17:e upplagan! Härlig terräng och trevligt sällskap! Ett klubbläger som är ett måste under sommaren i Torsås OK! Kom gärna på fredagen eller ännu tidigare.

Jonas Persson, 2022-06-26