Sommarkontroller 2021

Nu är klubbstugan laddad med träningskartor. Det är dags för Torsås OK:s populära Sommarkontroller som vi varje år har ute så att man kan träna när man vill.
Det är nu 11:e året vi även bjuder in grannklubbar m.fl. att springa på de 36 fasta kontroller som sitter ute. I år är vi tillbaka i den härliga och öppna terrängen i Söderåkra efter ett år på Bodhyltankartan. Kontrollerna kommer att sitta ute till omkring 10 augusti. De består av brädor som är röd/vitmålade. Kartorna finns i klubbstugans gamla glasveranda (ut mot vägen). Första dörren är öppen. Det finns 9 olika banor. Alla utom Övraby Extra Lång finns i 2 skalor. Den finns endast i skala 1:10 000.

Banorna utgår från 2 starter: Skarptorpet och Övraby. En bana från Skarptorpet är i Gul svårighet (heter Lätt) och det finns även en momentbana från Övraby där de flesta momenten har temat riktning. Man får testa på noggrann riktning, korridororm, öar (riktnings- och inläsningsövning) och kontrollplockning.

För att hitta till starterna finns vägvisningskartor i glasverandan. Sista biten till Skarptorpet går skogsvägen längs en markerad vandringsled. Det är lite ojämnt så de lägsta bilarna bör köra försiktigt. Kartorna kostar 40:-/st och betalning görs med Swish 073-329 47 00 (ange Sommarkontroller) alternativt i den gröna brevlådan som finns i glasverandan. Detta gäller ej Torsås OK:s medlemmar som springer gratis. Vi ser gärna att alla som springer skriver i gästboken (även Torsås OK:s medlemmar) där ni skriver i datum, namn, klubb, om ni betalat med Swish och mailadress om ni vill ha info från klubben i framtiden.

Välkomna ut i den fantastiska Söderåkraterrängen!

Inbjudan+info

Jonas Persson, 2021-06-26