Torsås OK i TJOGET 2022!

Sensationellt kommer Torsås OK trots allt att ställa ett eget lag på benen i 20-mannastafetten Tjoget. Vi har i år många återbud och skador och trots detta gör vi nu det omöjliga och ska, som vi gjort så många år tidigare, ställa upp i höjdpunkten Tjoget! Vi är faktiskt en av de klubbar som varit med i flest Tjoget. Se gärna länken till statistiken längst ner!

I år går jättetävlingen i Falebo öster om Emmaboda. Efter pandemin är det nu en minskning av antalet lag och i skrivande stund är 57 lag anmälda. Vi hoppas kunna ha ett trevligt samkväm på campingen under lördagskvällen. Där har vi bokat 2 husvagnsplatser och 2 tältplatser som klubben står för. Vi har även, i vanlig ordning, bokat plats för klubbtältet på arenan.

Vi vill nu mycket snabbt få en bild av intresset och vilka möjligheter vi har att sätta ihop laget. Senast på torsdag, 23 juni, vill vi ha anmälan av löpare som kan tänka sig att ställa upp. Vi vill ha anmälan via Eventor-Klubben-Klubbaktiviteter där ni skriver när ni kan springa, gärna flera tider. Ni kan även kryssa i om ni vill ha campingplats för husvagn eller tält.

I år är sträcka 20 öppen för alla. Den näst sista sträckan är nu en damsträcka på 5 km. Laget måste bestå av minst 5 damer och max 9 löpare från klasserna H18-H40 får ingå i laget. Tänk på att vi behöver löpare som vill springa alla banlängder, långt eller kort, och i alla åldrar.

Starten för första sträckan går på lördagen kl 15.00 då Emil går ut i den stora klungan. På natten har sträcka 8 omstart kl 01.00 och försenade lag har omstart kl 01.45 där vi räknar med att vara med.

Terrängbild från Falebo och Tjoget 2022
Terrängbild från Falebo och Tjoget 2022

Vi kan i år hoppas på att bara ta oss runt och att ha skoj på vägen. Nu har alla knappt 2 veckor på sig att träna. Naturpasset finns ute i Söderåkra och vi hoppas få ut Sommarkontrollerna i Gullabo framöver.

Något vi hoppas på är att även de som inte springer i laget kommer och stöttar Torsås OK-laget på plats. Det är ett roligt tillfälle att träffas och njuta bland alla andra orienterarfantaster. Vid bra väder är det läge för långbord på kvällen. Riktigt skoj! Vi ses i Falebo helgen 2-3 juli!

Statistik antal Tjoget

Tävlingssida i Eventor

Tjogets hemsida

Inbjudan Tjoget 2022 Med banlängder mm

Jonas Persson, 2022-06-20