Sommarkontroller 2022

Nu är klubbstugan fulladdad med träningskartor. Det är dags för Torsås OK:s populära Sommarkontroller som vi varje år har ute så att man kan träna när man vill.
Det är nu 12:e året vi även bjuder in grannklubbar m.fl. att springa på de 32 fasta kontroller som sitter ute. I år är vi på den nya och fräscha Gullabokartan. Den bjuder på vår tuffaste terräng med sankmarker, steniga områden mm men här finns även mer lättlöpta områden. Här blir kilometertiderna inte snabba men det är alltid detaljrikt, orienteringsintensivt och roligt. Även kortare banor får känna på vildmarksterräng.

Kontrollerna kommer att sitta ute till omkring 10 augusti. De består av brädor som är röd/vitmålade. Kartorna finns i klubbstugans gamla glasveranda (ut mot vägen). Första dörren är öppen. Det finns 9 olika banor. Alla finns i skala 1:10 000 och 1:7500.

Banorna utgår från 2 starter: Degerhyltan och Gullabo. En bana från Degerhyltan är i Gul svårighet och det finns även en momentbana från Gullabo där man möter momenten Brunbild, Rock-OL (Endast stenar och branter på kartan), Korridororm och Kontrollplockning.

I Degerhyltan är samling vid det gamla sågverket där det finns en större plan för parkering. För att hitta till starten Gullabo finns vägvisningskartor i glasverandan. Kartorna kostar 40:-/st och betalning görs med Swish 073-329 47 00 (ange Sommarkontroller) alternativt i den gröna brevlådan som finns i glasverandan. Detta gäller ej Torsås OK:s medlemmar som springer gratis. Vi ser gärna att alla som springer skriver i gästboken (även Torsås OK:s medlemmar) där ni skriver i datum, namn, klubb, om ni betalat med Swish och mailadress om ni vill ha info från klubben i framtiden.

Passa gärna på att besöka Pengatallen när ni är ute och springer. I ringkanten till kontroll 13 finns ett rött kryss på Baggaberget där Pengatallen står.
Vill du veta mer om historiska platser på kartan gå in under länken "Kartor" på Torsås OK:s hemsida.

Välkomna ut i de mytomspunna Gullaboskogarna!

Inbjudan+Info (2 sidor)

Jonas Persson, 2022-06-28