Ölandslägret 2022

Helgen 6-7 augusti genomförde Torsås OK sin 17:e(!) upplaga av Ölandslägret. 16 Deltagare var på plats om vi inte räknar med de minsta. I år fick vi uppleva ett lite blandat väder med regn på fredagen och mestadels soligt i övrigt.
Det var alltså 17:e upplagan av Ölandslägret vi var med om i år. Många är det som ser detta läger som något om hör till en riktig sommar. Anders och Lena har varit så generösa mot klubben en längre tid. Ett stort tack för att vi alltid varit välkomna och fått uppleva så mycket roligt tillsammans på denna underbara plats!

En del av deltagarna inför starten i Byrum. Saknas på bilden gör Jens, Camilla och Jonathan Westlund, Arne Lindström, Maria Johansson och Jonas Persson.
En del av deltagarna inför starten i Byrum. Roligt att Karolina Karlsson Nybro OK och Bo Söderqvist SOK Viljan var med på OL-passen! Saknas på bilden gör Jens, Camilla och Jonathan Westlund, Arne Lindström, Maria Johansson och Jonas Persson.
Avkoppling i Sjöstorp efter maten.
Avkoppling i Sjöstorp efter maten.

I år körde vi det första passet med start vid Byrum på Ramsnäskartan. Det innebar jättefin och öppen tallskog och sandfält. Under passet fanns det 4 banor att välja på, en lättare och tre lite svårare. Roligt också att Jens och Jonathan var ute på MTB-O under lägret.

Efter OL-passet bar det av till en god lunch i Sjöstorp innan bad och handlande mm väntade på norra Öland.

Homrevet utan trängsel. Ett bad i världsklass som vi gärna återvänder till.
Homrevet utan trängsel. Ett bad i världsklass som vi gärna återvänder till.
Mat i Löttorp är en tradition som är lika gammal som Ölandslägret självt.
Mat i Löttorp är en tradition som är lika gammal som Ölandslägret självt.

Framåt kvällningen var det dags för ännu en Torsås OK-tradition: restaurangbesök på Löttorps bykrog. Mätta och belåtna vände vi åter till Sjöstorp.

Under söndagen körde vi vår traditionella Poäng-OL på Ängjärnsuddenkartan. Något man aldrig tröttnar på i den drömterrängen. I år startade vi från Fagerrör och vi sprang inte ända ut till udden utan mer mot Homrevet till. 31 kontroller i olika svårighetsgrader väntade deltagarna. Detta är ett tillfälle då många springer längre än i normala fall. Skoj att många spränger gränser vilket poängorienteringen bjuder in till.

Snart dags för start i drömterrängen på Ängjärnsuddenkartan.
Snart dags för start i drömterrängen på Ängjärnsuddenkartan.

Efter kampen i sanddynerna väntade en avslutningslunch på ett lyckat läger. Till sist ett stort tack till alla som deltog i lägret och såg till att vi fortsätter denna underbara tradition och ett särskilt stort tack till Anders och Lena för en underbar helg i deras paradis!

Jonas Persson, 2022-08-07