Ungdomar till Ronneby OK 20 augusti

Som vi tidigare nämnt till våra nya orienterare är hösten en lite annorlunda period under säsongen. Nu är det mest tävlingar som håller igång verksamheten. Det är även jakt (först ut är bockjakten 16/8). Vi kommer att ha en del träningar även under hösten men de är färre och när det saknas bra tävlingar.

Nu gör vi en satsning på att försöka få med våra nya ungdomar till vanliga tävlingar. Helgen 20-21 augusti arrangerar Ronneby OK två medeldistanstävlingar. Den första tävlingen på lördagen har redan dragit fler anmälda från Torsås OK så vi satsar speciellt på att få med fler på den. En vanlig nationell tävling fungerar likadant som Ungdomens 5-Dagars men det är lite fler klasser att hålla reda på vid start. Vi ska se till att man får med sig en rutinerad orienterare till start som kan hjälpa till om man vill. Man kan anmäla sig till Öppen klass om man önskar (där alla åldrar tävlar mot varandra men man väljer själv svårighetsgrad och banlängd) eller åldersklass. En skillnad är att i Öppen klass får man startstämpla och får alltså ingen starttid på förhand utan man väljer själv. I Öppen klass kan man oftast även anmäla sig på plats men det är enklare för klubben att se behov av SI-pinnar, kompasser och ev skjuts om man anmäler via Eventor i förväg.

Vi gör alltså ett försök att få med så många som möjligt till Ronneby OK under lördagen (sista anmälan söndagen 14 augusti via Eventor) och även helgen därpå när vi har Lång-DM på mycket nära håll hos Ålems OK söndagen 28 augusti. Då går tävlingen vid deras klubbstuga Långehäll, även det på nära håll.

Hör gärna av er till Jonas (072-701 06 21) eller någon annan om ni har frågor.
Hoppas att vi blir många blåvita under symbolen framöver! Det är riktigt roligt och lärorikt att springa i andra terrängtyper än hemma. Vi ses!

Vi hoppas att vi blir ett stort gäng som samlas under klubbsymbolen vid några utvalda tävlingar framöver.
Vi hoppas att vi blir ett stort gäng som samlas under klubbsymbolen vid några utvalda tävlingar framöver.

Jonas Persson, 2022-08-10