Snabb anmälan till Furubodalägret 11-12 mars

Snart är det äntligen dags för en av årets höjdpunkter: Furubodalägret! Helgen 11-12 mars drar vi till vårt populära läger vid Åhuskusten för 14:e gången.

Även i år bor vi i fina lägenhetsstugor på Åhus Resort som tidigare ägarna av Åhus Seaside äger. Här har vi även en samlingslokal med TV, vilket är viktigt i Mellotider. Vi kommer här att äta middag och frukost. De två luncherna löser man på egen hand, antingen går man ut eller lagar i lägenheten.

Vi kommer att träna 3 OL-pass. I år kör vi åter endast på strandkartorna och hoppar alltså över Kjugekulls stenrika terräng denna gång. Det första passet går i området Kronoskogen, väldigt nära Åhus. Här sprang vi även ifjol och det är bitvis fantastiskt fint och mycket kuperat på delar av kartan. Andra delar är väldigt flacka.

På lördagseftermiddagen blir det ett pass på kartan Gropahålet med enorma sanddyner och otroligt fin, kuperad sandterräng söder om Åhus. Här har vi varit ett stort antal gånger tidigare och njutit av rolig orientering.

På väg ut i terrängen vid Gropahålet 2019.
På väg ut i terrängen vid Gropahålet 2019.

På lördagskvällen kommer vi att ha tillgång till simhallen i Furuboda. Badet är så tidigt att man även hinner med Mello-mys i samlingslokalen på boendet.

På söndagsmorgonen kör vi ett OL-pass på en av favoritkartorna: Äspet-Yngsjö. Här väntar fantastisk orientering i detaljrik och otroligt öppen terräng.

Det blir ett läger med högklassig orientering och mycket fina omgivningar att promenera i, för de som vill följa med men inte springa.

Pris för vuxna 693:- för boende och mat. (Middag och frukost) Pris för kartor tillkommer.

Pris för ungdomar (12-25 år) 300:- inkl allt. (Boende, middag och frukost, kartor - Värde 800-850:-). Pris för ungdomar 6-12 år 250:- och pris för barn 0-5 år 180:-. Luncherna ingår ej. Klubben går in och bidrar så att ungdomarnas anmälningsavgift blir låg då vi tycker att det är roligt och viktigt att vi får med våra ungdomar på lägret. Detta pga det numera är svårare att få bidrag till klubbens verksamhet från förbund och Sisu.

Kartor x 3 pass (svart-orange bana) 225:-, (gul) 165:- , (Vit) 90:-. Priserna gäller för vuxna.

Anmälan via Eventor-Klubben-Klubbaktiviteter senast söndagen 19 februari. Beställ även banor och kartskala i samband med anmälan. (Banor finns i länken nedan)

Varmt välkomna till en härlig helg i orienteringsparadiset vid Åhuskusten!

Banor OL-pass

Inbjudan
Inbjudan

Jonas Persson, 2023-02-15