Gott & blandat

Funktionärsmöte O-ringen
Måndagen 2 oktober
hålls ett funktionärsmöte i Färjestaden där information om arrangemanget kommer att ges. Ledningen vill att alla som ska vara funktionär kommer på något av info-mötena. Det kommer även att vara möten i januari och mars. Snabb anmälan till måndagens möte till Maria Johansson som är klubbens funktionärsansvarige redan fredagen 28 september. 076-8090921.

O-ringen 2024 - arbete igång
Fler och fler är nu igång med arbetet med nästa års upplaga av orienteringens flaggskepp, O-ringen. Det är nu några anställda av bolaget som arbetar heltid. Dessutom är fler och fler huvudfunktionärer igång på olika fronter.
Från Torsås OK har nu Jonas startat arbetet som bankontrollant. Ansvaret gäller kontroll i terrängen på etapp 3 i Gunnarsö i ukanten av Oskarshamn. Här väntar kanonfin terräng på deltagarna från massor av länder. Jonas arbete innebär också teoretisk kontroll av banorna i elitklasser, långklasser och några av de längsta huvudklasserna under samtliga 5 etapper.
Snart borde utbildning av andra funktionärer som t.ex startchefer komma igång. Här har vi Göran Henriksson anmäld som startchef på starten som klubben ansvarar för.

O-ringen 2024 - fler funktionärer
Det kommer att gå åt ca 1200 funktionärer under O-ringen 2024 och vi är långt ifrån där. Vi hoppas att så många som möjligt av funktionärerna är orienterare så att pengarna stannar inom vår sport. Därför gör Torsås OK en drive för att hitta fler som kan ställa upp. Se nyhet nedan om du är intresserad!

Bingopromenader
Nu har Torsås OK hållit i två bingopromenader från klubbstugan. Tiderna är som tidigare, start mellan kl 10-11 på söndagsförmiddagarna. Kom gärna och delta och tipsa även vänner och bekanta om dessa trevliga arrangemang!

Halltider Vinterträningar
Årets Vinterträningar startar söndagen 15 oktober. Som förra året ligger träningarna lite tidigare mot förr. Det gör att tiderna passar bättre även för yngre ungdomar. Tiderna är för utepasset start kl 16.30 och så kör vi till kl 18.00. Innepassets tider är kl 18.00-19.00.
Det är bra om vi är flera som kan dela på att leda passen. Kolla gärna upp när du kan ha hand om en träning tills första söndagen. OBS! Man är inte tvungen att hålla i ett pass om man inte vill. Som en följd av att vi tränar tidigt får vi fler pass i början på hösten som går i dagsljus.

Svinpest
Som ni säkert känner till har Sverige drabbats av den mycket smittsamma sjukdomen. Den är i nuläget inte vår närhet vad vi vet. Det kan dock vara bra att känna till vad vi kan göra om utbredningen ändras.
Här följer en del råd för allmänheten:
-Släng matrester i soporna. Lämna dem inte i markerna efter en träning eller vid parkeringsplatser.
-Ta inte med korv, kött och andra charkvaror till Sverige från länder där afrikansk svinpest finns.
-Rapportera fynd av sjuka eller självdöda vildsvin till Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA).
-Rengör kläder och utrustning noggrant om du varit på besök inom ett smittat område i Sverige eller i ett smittat land. Vildsvinens blod och avföring är smittförande.

25-manna
Vi hade i år förhoppningen att kunna delta i Stockholmstävlingen 25-manna. Tyvärr fick inte Nybro OK, som vi skulle dela lag med, ihop löparna de hade hoppats på. Vi kollade sedan läget med SOK Viljan men de klarade få ihop ett lag på egen hand. Vi får sätta en ny målsättning: att vara med i 2024 års upplaga istället.

Jonas Persson, 2023-09-27