Tävling i Tuthult

Årets nationella tävling hölls i Tuthult söndagen 9 maj. Vädret var inte riktigt med oss som det varit de senaste åren. Det hindrade dock inte att det blev ca 440 anmälda inklusive direktanmälda. Terrängen bjöd denna gång på lite tuffare förhållanden än de senaste tävlingarna i Degerhyltan. Det var allt från lättlöpta områden med storstammig skog till tuffa områden med vresig vildmark.Det skiljde en hel del mellan olika banor och även delar av banor. Gullaboterrängen är verkligen omväxlande och utmanande!

Fullt TC
Det var fullt på TC och många lockades att springa en öppen bana.
Torsås Korr OL-gymnasium gör reklam
Torsås Korr OL-gymnasium passade på att göra reklam.
Sekretariatet
Sekretariatet funkade bra med Björn Norrliden i spetsen. Han börjar bli varm i kläderna efter flera års ansvar. Ett stort tack för jobb och resor i samband med våra tävlingar!

Årets knatteknat lockade 34 deltagare som var nöjda med den lekfulla banan som bjöd på en del ovanliga inslag. Efteråt belönades deltagarna med såpbubblor och det flög omkring massor av bubblor på TC:et. Som vanligt var det Maria, Sara och Elise som höll i trådarna.

Målgång i knatteknatet i de fina björkhagarna
Målgång i knatteknatet i de fina björkhagarna.
Lena och Emma i barnpassningen med nummerlappsförsedda knattar
Lena och Emma i barnpassningen med nummerlappsförsedda knattar.

Något som skattades högt av många deltagare var duscharna som flera omnämnde som årets bästa. Glädjande!

En stor skara funktionärer såg till att allt flöt på ett bra sätt. Alla är verkligen viktiga en sådan här dag i vår lilla klubb annars kan vi inte ro dessa tävlingar i hamn. Ännu en gång blev arrangemanget lyckat och deltagarna lämnade positiva omdömen. Roligt att arbeta med något tillsammans när resultatet blir bra! Det finns dock alltid saker att fila på och förbättra. Skriv gärna ned synpunkter medan det är färskt så tar vi upp det när vi utvärderar tävlingen. Ett stort tack till alla er i klubben som arbetat med tävlingen!
Ett stort tack även till alla deltagare som bidrog med en positiv stämning trots vädret!

Ove Lernå, Kalmar OK, spurtar i mål på en bra tid i Gullaboterrängen
Ove Lernå, Kalmar OK, spurtar i mål på en bra tid i Gullaboterrängen.
Analys av sträcktider
Många ville analysera sina sträcktider efter målgången.
Full fart på kommersen i markan
Det var full fart på kommersen i markan!

Vi måste även nämna alla våra markägare på Gullabokartan som varje år ställt upp på ett fantastiskt sätt! Denna gång var det Gunnar och Ann-Marie Olsson i Tuthult som visade en otrolig gästfrihet! TACK!

Denna tävling var den sjunde och sista på Gullabokartan för denna gång. Med tanke på det var antalet startande glädjande. Kartan har dock utökats och reviderats under åren. Nu väntar vila 2011 vad gäller tävlingar. 2012 är alla välkomna till DM i medeldistans på ett nytt, spännande område som aldrig tidigare använts i orienteringssammanhang. Det blir Torsås OK:s första DM-tävling någonsin. Det är verkligen inspirerande! Välkomna tillbaka alla då!

Jonas Persson, 2010-05-10